FIL(MJÖLK)



Idag hade jag tänkt berätta lite om




Eller surmjölk och även kulturmjölk som det kallas utanför Sveriges gränser. Hur skulle den Svenska frukosten se ut utan filen? Den skulle vara mer mjölkig och mindre filig helt klart.
Filen får flingorna att kännas mer mättande och är i en mer fast form; vilket gör det lättar att inta. Man kan säga att det är en bra bas grej.

Finns flera olika sorters filmjölk. En speciell sort är långfilen. Långfilen är lite seg i konsistensen och kan bli väldigt lååång, dock gör det inte den äcklig för de inte! Nej tummarna upp för filmjölken i våra svenska hem!

Här är ett klipp från YouTube där du kan se hur långfilen beter sig.
.. Eller föresten,, jag ska skona er. Filmen sög.. Men om du är lite nyfiken ändå så länkar jag.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0